Suuri persoona

lahjapakettiMinä en ole opettajatyyppinä suuri persoona. Oppituntieni keskiössä ei ole minun vetämäni show. Välillä mietin, pitäisikö omaa työminää kehittää räväkämpään suuntaan. Tiedät varmasti opettajatyypin, joka vangitsee hetkessä koko luentosalin huomion, tai josta ollaan kuultu jo ennen kuin ollaan nähty. Olisi legendaarista olla sellainen opettaja.

Minä olen opettajana mentori. Vaikka on hauska kukoistaa itse, nautin vielä enemmän, kun oppilaat kukoistavat. Haluan auttaa oppilasta kysymään, vastaamaan ja lopussa arvioimaan itseään. Olen tukena, mutta toivon oppilaan löytävän omat jalkansa ja motivaation mennä eteenpäin. Vaikka olisi imartelevaa olla korvaamaton, on järkevämpää tehdä itsestään yläkoulun aikana mahdollisimman tarpeeton.

Kaikenlaisia opettajia tarvitaan. Erilaisten tyylien vastakkainasettelu ja vertailu on typerää. Ei niin, että sitä julkisesti edes tehtäisiin. Eniten huomaan vertailua tapahtuvan oman pääni sisällä.

Minä olen hyvä opettaja, mutta yhdessä kollegojen kanssa olemme enemmän. Me olemme kokonaisuus, josta löytyy ihan varmasti tarttumapintaa kaikille oppilaille. Me näytämme, ettei ole vain yhtä tapaa olla ja tehdä. Se auttaa jaksamaan, mutta pitää samalla nöyränä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s