Fysiikan työkirja

Viime kevään 9. luokan kemian kokeilusta innostuneena tein työkirjan myös ysiluokan fysiikkaan.

Kokosin saman työkirjan myös ryhmän yhteiseen OneNoteen, jossa jokainen oppilas oli vastuussa yhden kappaleen oikeiden vastausten tuottamisesta. Ajattelin, että seuraava looginen askel voisi olla pelkän sähköisen työkirjan käyttö, kun digitalisaatio siihen suuntaan meitä näyttää johdattelevan.

Juttu ei oikein ottanut tuulta siipiensä alle. Kemian kurssin omatahtisen opiskelun jälkeen tämä oli ryhmälle paluu kohti vanhaa systeemiä, eikä herättänyt suurempaa innostusta.

Sähköinen työkirja jää odottamaan sujuvampaa yhteistoimintaa iPadien kanssa. Eniten tökki koulun verkkoyhteys ja vanhvana kakkosena tuli kuvien lisäämisen ongelmat. Joka on iPadilla lisännyt useamman kuvan samalle sivulle esimerkiksi Pedanetissä tai OneNotella tietää todennäköisesti mistä puhun.

Tänä syksynä olen kuitenkin opettanut kurssit toisin päin. Opetan yseille ensin fysiikkaa ja sitten kemiaa. Nyt työkirja on saanut positiivisen vastaanoton. Olen aloittanut tunnin opettajajohtoisesti asiasta keskustellen, näyttänyt jonkun aiheeseen liittyvän demon ja sen jälkeen vapauttanut porukan opiskelemaan asiaa työkirjan johdolla. Kappaleeseen kuuluu yleensä tehtävät + oppilastyö, jotka on saanut tehdä ryhmän kanssa omaan tahtiin. Kivoja tunteja.

Alkoi tuntua, että tästä saattaisi sittenkin olla hyötyä muille, esimerkiksi kurssia itsenäisemmin tai erityisopettajalla suorittavan oppilaan materiaalina. Kannattaa huomioida, että materiaali on tehty (vanhemman) Avain-oppikirjasarjan kappaleiden mukaan.

9lk fysiikan työkirja (pdf)

Tässä muokattavassa word-muodossa:
9lk fysiikan työkirja (word)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s