”Hikisin matikantunti koskaan!”

imageKoulussani vietettiin juuri täydellistä kouluviikkoa, mikä tarkoittaa sitä, että viikon jokaisena koulupäivänä jokaiselle oppilaalle kertyy vähintään tunti liikuntaa. Pienilläkin ratkaisuilla pystyy halutessaan lisäämään oppilaiden liikkumista ja vähentämään istumisen määrää, miksei vaikka joka viikko.

Itsehän sytyn niistä vähän isommista ideoista, joten viikko kulminoitui minun osaltani matikkasuunnistukseen, jossa koulun alueelle oli piilotettu QR-koodeja, joita metsästettiin ryhmissä. Voittajille oli palkintona suklaamunat ja kaikille radan kokonaan kiertäneille plussat Wilmaan.

Mistä löytyy tällainen paikka? (koodi piilossa kaiteen alla)
Mistä löytyy tällainen paikka? (Koodi on piilossa kaiteen alla)

Tällä yhtälöparien kertaustunnilla vuorottelivat koodien takana kahdenlaiset kuvat. Ensimmäisestä koodista löytyi yhtälöpari, jonka ratkaisemalla löysi seuraavan koodin. Tästä koodista löytyi kuva koulun alueelta ja siihen paikkaan oli geokätkötyyliin piilotettu uusi koodi, josta sai edelleen uuden yhtälöparin. Vuorotellen siis laskuja ja valokuvasuunnistusta. Kuvarasteja oli yhteensä kymmenen.

QR-koodi on kuvamuotoinen linkki, johon (sopivalla sovelluksella) kohdentamalla puhelin tai tabletti ohjautuu tietylle nettisivulle. URL-koodin voi luoda esimerkiksi pedanetin sivulle tai, kuten minä tällä kertaa tein, Padlet-sivulle.

Jännitin etukäteen kuinka innokkaasti ysiluokkalaiset jaksavat jahdata aarretta. Epäilykset osoittautuivat turhiksi, sillä vastaus oli, että aivan hikeen asti! ”Hikisin matikantunti koskaan”, oli voittajajoukkueen kommentti.

Suosittelen kokeilemaan! Koodien metsästys oli kivaa ja ideoissa on vain taivas rajana (jos sekään!). Koodin takaa voi löytyä vaikka minkälainen tehtävä. Ja Padlet-sivuille voi jokainen joukkue matkan varrella lisätä tekstiä tai kuvaa, jos haluaa suunnitella sellaisia tehtäviä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s