Explain Everything

Meidän kouluumme saapui pieni kuorma pädejä, iPad minejä tarkemmin sanottuna. Sain itselleni testikäyttöön yhden ja olen sitä viikon päivät pyöritellyt. Periaatteessa laite kiinnostaa kovasti, mutta haluaisin sen olevan keskeinen työväline ja selkiyttävän opetusta. Ensimmäisenä kun tulee mieleen käyttää sitä pelkkänä viihdykkeenä ja piristeenä – jonakin ylimääräisenä.

Mitään suurta en ole viikossa ehtinyt luomaan, mutta yhteen sovellukseen ihastuin ja aion napostella sen hedelmiä tänään. Toivottavasti maistuu 😛

Explain Everything on sovellus, jolla pystyy tekemään pienessä hetkessä ohjevideon ja lataamaan sen vaikkapa Youtubeen. Videoon pystyy lisäämään kuvia, videota, tekstiä, piirtämään vapaasti ja käyttämään nettiselainta. Pädin mikrofoni tallentaa kaiken, mitä videota tehdessä puhuu. Luulen, että sovellus taipuu vielä enempäänkin, mutta lähdin innokkaasti tekemään, ohjeita lukematta, ja nämä ominaisuudet löysin helposti itse.

Tein seiskan matikkaan ohjevideoita, joissa selitän, miten yhtälö ratkeaa. Nappasin taulumuistiinpanoista ja kirjan tehtävistä kuvan ja laitoin ne videolle. Jokainen opettaja opettaa yhtälönratkaisun vähän omalla tavallaan ja tapa riippuu myös ryhmän tasosta. Tänä vuonna meillä mennään rautalankaversiolla, ilman termien siirtelyä.

Kyllästyin viime tunnilla siihen, että moni ei päässyt alkuun – saatikka loppuun – ilman opettajan apua. Niinpä tein useampaan ensi tunnin laskuun ohjevideot ja laitoin niiden linkit pedanettiin. Tänään otan pädit tunnille ja annan oppilaiden etsiä apua videoista. Tavoitteena on oma-aloitteisuuden lisääminen ja se, ettei puoli luokkaa odottele käsi pystyssä ja toimettomana opettajan apua. Yhtälöiden ratkaiseminen on rutiinihommaa ja luulen että sen voi ulkoistaa osittain ohjevideolle.

Olen enemmän ylpeä itse ideasta, kuin varsinaisista videoista, mutta kehtaan sellaisenkin esitellä. Parin minuutin työllä joka tapauksessa aika asiallinen tuotos.

EDIT (klo 14:46): Naurattaa miten etukäteen hyvän oloinen idea voi olla käytännössä jotain aivan muuta. Tämä oli ehdottomasti  karseimpia kokemuksiani luokkahuoneessa. En suosittele ilman kuulokkeita! Videoista oli oppilaille apua, ja he tykkäsivät myös käyttää niitä. Ongelma oli se, että olin itse seota, kun kuulin joka puolelta oman ääneni. Yllättävän häiritsevä kokemus! :’D

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s