Varaslähtö lukiokurssiin

Neljä yhdeksäsluokkalaista halusi alkaa opiskella lukiokurssia, josta aiemmin kirjoitin. Kurssiksi määrittyi lukion pitkän matematiikan kakkoskurssi, lähinnä siksi, että se oli sisällöltään ykköskurssia yhtenäisempi ja siksi, että sillä oli ysiluokan kevätlukukauden sisältöjen kanssa enemmän yhteistä.

Aloitimme tapaamisella, jossa kerroin opiskelutavasta, jaoin vihkot ja oppikirjat. Päädyin tulostamaan jokaiselle avoimen oppikirjan, vaikkei se mikään ekoteko ollutkaan. Siinä onkin suurin piirtein kaikki, mitä tähän mennessä olen tehnyt. Lupasin auttaa malliratkaisujen tekemisessä tai missä vain apua tarvitaan. Toistaiseksi ei ole tarvittu.

Ryhmän merkitys voi olla suuri, mutta en usko – enkä toivokaan – kurssin sujuvan aivan omalla painollaan. Toivon voivani piakkoin jättää muun luokan työskentelemään hetkeksi itsenäisesti ja ottaa kunnon hetken lukiokurssilaisten kanssa. Se pitää ainakin tarkistaa, että tehtävien esitysasu vastaa lukiotasoa.

Voin kuitenkin jo tässä vaiheessa kehua Polku-palvelua. Oppilaat pystyivät sen avulla aloittamaan opiskelun helposti ja testaamaan omaa osaamistaan heti muutaman laskun jälkeen. Mielestäni koko porukka näytti motivoituneelta tällaiseen työskentelyyn. Yksityiskohtien hiominen lukion kanssa on toistaiseksi vielä kesken. Ylimmältä tasolta on tullut periaatteellinen lupa, joten hyvältä näyttää. Kokeen tekemisestä ja tarkistamisesta täytyy vielä sopia. Mitä pikemmin sen parempi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s