Avaruuslinkki

Tästä linkistä pääsee tutkimaan maailmankaikkeuden mittasuhteita. Yksinkertaisen, mutta nerokkaan sovelluksen nimi on The Scale of the Universe 2 ja sen avulla pystyy tutkimaan erikokoisten kappaleiden mittasuhteita toisiinsa nähden. Käyttäjä liikuttaa ruudun alaosassa olevaa palkkia, ja pystyy zoomaamaan kappaleisiin elektroneista (ja pienemmistäkin hiukkasista) bakteereihin, tyrannosaurus Rexiin ja vaikka tähtisumuihin.

Screenshot 2014-10-11 09.28.22Olen käyttänyt tätä seiskaluokan fysiikan avaruusjutuissa, kun ollaan tutkittu maailmankaikkeutta. Viimeksi koko tunti hujahti, eikä riittänytkään, kun ehdin zoomata ihmisestä maailmankaikkeuteen ja vastata oppilaiden kysymyksiin.

Screenshot 2014-10-11 09.37.03

Yhtä hyvin tätä voisi käyttää kemiassa atomien ja molekyylien yhteydessä tai miksei myös matematiikassa, kun puhutaan mittasuhteista ja kymmenpotensseista. Sovellus on jo käännetty monelle kielelle, mutta ei vielä suomeksi. Toivottavasti suomenkielinenkin versio saadaan ennen pitkää, silloin tästä saisi vielä enemmän irti.

Olen teettänyt tällä tietokoneluokassa yksinkertaisen tehtävän, jossa pitää järjestellä erilaisia kappaleita suuruusjärjestykseen. Kekseliäämpiäkin vaihtoehtoja varmasti löytyy, mutta jos haluat kopioida tehtävän, niin sen löytyy pdf-muodossa tästä: tehtava

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s